Éclairs

Éclairs

Éclairs har en solid posisjon i den franske folkesjelen. Her er oppskriften for alle som vil prøve seg.

Oppskrift av: Rachel Khoo
60 minutter
Bakverk

Ingredienser

1 porsjon

65 ml

vann

65 ml

melk

50 g

smør

0.5 ts

salt

0.5 ts

sukker

85 g

mel

2 stk

egg

Krem

5 dl

h-melk

80 g

sukker

Glasur

100 g

melis

0.5 stk

eggehvite

Frukt

5 stk

jordbær

1 stk

kiwi

0.25 stk

ananas

1 neve

bringebær

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader
Hell vann og melk i en kjele og tilsett smør, salt og sukker. Sett kjelen på en høy varme og smelt smøret. Kok opp.
Skru ned varmen og tilsett melet
Kna deigen hardt. På dette punktet blandingen vil ha konsistensen av klumpete potetmos.
Fortsett å kna til du har en glatt ball som slipper fra sidene av kjelen uten å feste seg
Ta kjelen av varmen og fortsette å kna når deigen er kaldt nok til å berøre.
Bland i eggene, ett om gangen - blandingen vil bli klumpete når du tilsetter dem, men kontinuerlig knaing vil jevne det ut. Når begge eggene er tilsatt, og blandingen er glatt, ha deigen i en sprøytepose med en 20 mm dyse.
Legg bakepapir på et stekebrett
Press ut 10 cm striper av deigen, omtrent fingertykke. Gjenta med resten av deigen til å lage åtte éclairs.
Stek dem i 25 minutter, til de er gyldne Krem tileclaire 
Mens eclairene steker, lag kremen.
Visp eggeplommene og sukkeret til det er lett og tykt, så tilsett potetmelet.
Del vaniljestangen i to. Fjern frøene fra stangen og tilsett de i melken. Kok opp melken, og slå av varmen
Tilsett melken i eggekremen en gjevn stråle mens du visper.
Ha blandingen over i en ren kjele og visp kontinuerlig på middels varme. Sørg for å skrape sidene og bunnen, ellers vil det brenne.
Kremen vil bli tykkere, med en gang du ser en boble eller to skru av varmen.
Hell over i en skål for å kjøle den ned. Dekk med plastfolie (klapp plastfolien inntill glasuren) og avkjøl i minst en time før bruk.
Når den er klar til å brukes, jevne det ut og legg den i en sprøytepose eller en matpose.
Åpne éclairsene og ha kremen ​mellom éclairene, sett toppen på igjen og lag glasur.
Bland melis med eggehviten og sitronsaft til du har en veldig tykk krem.Merk, hvis den er for rennende det ikke vil holde seg på riktig måte, tilsett i så fall bare litt mer sukker.
Ha en tynn stripe med glasur på toppen av éclairene.
Del opp fruktene i tynne skiver og sett dem i glasuren.
Dekorer med 2 biter av ananas, jordbær, bringebær og kiwi.

Tips

Hvis du har liten tid, bytt ut kremen med vaniljekrem.