Ørret i rømmesaus

Ørret i rømmesaus

Her kan du bruke fjellørret som renses og rosses/skrapes for skjell.

Oppskrift av: Ole Martin Alfsen
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Hodet kan gjerne være på men finne og gjeller fjernes og det kan være et poeng å snitte i fisken der hvor fileten er på det tykkeste. Da blir den jevnere stekt.
Vend fisken i hvetemelet og stek de først med skinnsiden ned til de er gylnde og sprø i skinnet. Snu de og gi de en rask bruning på kjøttsiden. Bruker du skinnfri filet, bruner du de jevnt rundt på hele stykket.
Løft ut fisken og legg på er fat eller tallerken, rør ut rømmen i panna og smak til med salt, pepper, urter og sitron. Kok så vidt opp og legg fisken tilbake i panne og server straks med agurkalat og/eller sesongens kokte grønnsaker.
Større fisk kan med fordel renses ved bordet.

Kanskje disse også frister?