Ørret med basilikumsaus - Et enkelt, men likevel raffinert måltid som kan serveres både til hverdag og som søndagsmiddag.
Foto: Bård Ek

Ørret med basilikumsaus

Et enkelt, men likevel raffinert måltid som kan serveres både til hverdag og som søndagsmiddag.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kok poteter. Ørreten pensles med olje, salt og pepper. Stekes på brett i ovn på 200 °C i ca 15 minutter.

Basilikumsaus

Surr finhakket sjalottløk i olje (eller smør) til den blir myk. Tilsett vin (eventuelt eplejuice) og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres. Tilsett melk, kok opp, rør inn maizenna og la det småkoke i 1 minutt. Ha i finhakket basilikum helt på slutten, for å unngå at den blir bitter.

Del hjertesalaten i to på langs og damp den i 1 minutt. Legg opp to halve hjertesalater på hver tallerken med ørretfileten på toppen.

Server med cherrytomater, poteter og basilikumsaus.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Jarlsbergtorsk