Ørretfileter med dillpoteter og rødbetsaus -
Foto: Øystein Westlie

Ørretfileter med dillpoteter og rødbetsaus

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kok potetene i god saltet vann til de er møre. Hell ut vannet og la dem dampe tørre.

Sett stekeovnen på 180 grader. Legg cherrytomatene i en ildfast form og la de steke i ovnen i 12-15 minutter.

Ha parmesanen og hvitløkfeddet i en food processor og kjør til den har blitt helt smulete. Ha i rødbetene, appelsinskallet (bare det gule), halvparten av pepperrotkremen og halvparten av dillen og kjør til du har fått en fin mos. Spe med olivenoljen litt etter litt til du får en pestolignende saus. Smak til med salt og pepper.

Bland resten av pepperrotkremen med lettrømmen, sennepen og dillen. Smak til med salt og pepper. Del opp potetene i tykke skiver og bland dem med rømmedressingen.

Dersom skinnet på fisken ikke er skrapt, må du gjøre det aller først. Har du fiskeskraper, bruker du den. Hvis ikke legger du fiskestykket i en brødpose og bruker en kniv til å skrape vekk alle fiskeskjellene. Posen bruker du for å slippe å få hele kjøkkenet fult av fiskeskjell.

Dryss salt og pepper over fiskefiletene. Varm resten av olivenoljen sammen med smøret i en stekepanne og stek fiskestykkene på litt over medium varme i ca. 8 minutter til skinnet et sprøtt. Ta panna vekk fra varmen, snu fiskestykkene og la de stekes ferdige i ettervarmen.

Dander tomater, poteter, fisk og rødbetsaus på 4 tallerkener og server. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Bacalhau Portugal