17- mai cupcakes med vaniljekrem og bær - Disse cupcakene er laget med samme røre som man bruker for å lage madeleinekaker, men her i cupcakeform.
Foto: Manuela Kjeilen

17- mai cupcakes med vaniljekrem og bær

Disse cupcakene er laget med samme røre som man bruker for å lage madeleinekaker, men her i cupcakeform.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

185 g hvetemel

1,25 ts bakepulver

200 g egg

180 g sukker

110 g glukose

75 g smør, usaltet

40 g h-melk

75 g sitron, presset

Annonse

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180 grader. Ta fram muffinsbrett og sett i papirformer, eller kle en langpanne med bakepapir. Spray bakepapiret med matfett og sett til side så lenge.

Sikt mel og bakepulver over i en bolle.

Ha egg og sukker i en miksebolle og visp dem sammen til en lys og luftig eggedosos, ca. 10 minutters visping.

Ha smør og flytende glukose i en liten kjele og smelt det. Når det har smeltet tar du kjelen av komfyren og rører inn melken.

Sett til side så lenge.

Når eggedosisen er ferdig pisket heller du i 1/3 av melblandingen.

Hell også i 1/3 av smørblandingen. Tilsett melblandingen og smørblandingen i to omganger til. Miks mellom hver gang, men ikke miks mer enn nødvendig.

Tilsett så ferskpresset sitronsaft og bland det godt sammen.

Ta fram cupcakeformene og fyll disse nesten fulle, cirka 1/4 cm fra toppen.

Disse cupcakene stekes i cirka 20-24 minutter, eller til de er gyllen i fargen. Det samme gjelder hvis du steker disse i en langpanne.

Disse smaker så godt og enda bedre om du først setter dem i fryseren i 30 minutter. Litt rart egentlig, men akkurat disse får da en enda mer intens smak.

Hvis du lager disse til 17. mai passer det fint å servere dem med hjemmelaget vaniljekrem.

Topp med deilige bær eller frisk frukt og nyt...

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.