Bulgursalat

Bulgursalat

Bulgur lages kjapt og enkelt. Og her er ingrediensene du skal blande inn for å få en super salat.

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Salat

Ingredienser

4 porsjoner

300 g

bulgur

3 dl

vann

1 stk

rødløk

2 stk

vårløk

Dressing

2 fedd

hvitløk

1 ts

sukker

0.5 ts

salt

0.2 ts

pepper

2 ss

mynte

Slik gjør du det:

Kok bulgur etter anvisning på pakken. Kok opp vann. Hell vannet over bulgur og la den stå og trekke ca 15 min. Skjær grønnsakene i terninger. Bland sammen ingrediensene til dressingen og tilsett finhakket mynte og persille. Bland bulgur og grønnsaker med dressingen og la salaten stå og trekke en times tid før servering. Tips: Bulgur er forkokte hvetekorn og fåes kjøpt i enkelte større dagligvarebutikker, innvandrer butikker og enkelte helsekost butikker. CousCous kan brukes i stedet for bulgur og fåes i de samme butikker. - Dessert Jordbær servert med innkokt balsamicoeddik og en klikk mascarpone smaksatt med skall og saft av lime og litt melis/sukker.

Kanskje disse også frister?