Friterte banantwister fylt med lime- og ferskostkrem

Friterte banantwister fylt med lime- og ferskostkrem

Stiansen inviterer til fest! Her kommer dessert med fritert banan og ferskostkrem.

Oppskrift av: Bent Stiansen
60 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Skrell bananene og del dem i fire. Hul ut bananbitene med en eplekjernefjerner. Bland kremost med melis, saften av en lime og finrevet skall av den samme limen. Ha kremen i en sprøytepose. Fyll bananbitene med ostekremen og rull dem i brunt sukker. Pensle filodeig-arkene med sammenpisket eggeplomme. Legg på banan og rull sammen. Vri kantene som til en twist. Friter twistene i varm solsikkeolje ved 180 grader i tre minutter. Ta dem opp og la dem dryppe av seg på kjøkkenpapir. Twistene drysses med melis og anrettes med jordbærsaus. God vaniljeis er godt til. Det finnes nå mange typer kvalitetsiskrem å få tak i. Vi kjøper nesten alltid iskrem når vi har gjester hjemme. Rens 250 g jordbær og kjør dem i mikser sammen med melis og sitronsaft til en glatt saus. Rens de andre jordbærene og kutt dem i terninger som blandes med jordbærsausen. Ved anretting drysses strimlet sitronmelisse på sausen. Forberedelser Bananene kan pakkes en dag før, men må friteres rett før servering. Jordbærsausen kan lages to dager i forveien. Jordbærterningene kan blandes inn to timer før servering.

Kanskje disse også frister?