Blåskjell med chili og lime

Blåskjell med chili og lime

På bildet er det brukt newzealandske Greenshells eller kiwiskjell. De er store og fine, og finnes ferdigkokte i frysedisker. Store norske blåskjell kan også brukes.

Christopher Sjuve

Slik gjør du det:

1. Legg skjellene til tining i kjøleskapet. 2. Del chilien i to, fjern frø og mellomvegger. Strimle og hakk den fint. Finhakk sjalottløken. Strimle korianderen. Press saften av en lime. Bland pepperfrukt, sjalottløk, koriander, limesaft og smeltet smør i en bolle. 3. Legg skjellene i en langpanne eller ildfast form. Hell smørblandingen over. Sett formen midt i ovnen og gratiner til skjellene er gjennomvarme (ca. 250 °C, 5-6 minutter). 4. Server skjellene med loff til, den kan gjerne dyppes i kraften fra skjellene. 

Kanskje disse også frister?