Muriels kylling

Muriels kylling

Dette er Clotilde Dusouliers oppskrift på kylling som hun fikk fra Muriel. En gang i livet må du følge denne enkle oppskriften til punkt å prikke. Alt annet ville være idiotisk.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
240 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Gni skinnet på kyllingen med olivenolje, ha på godt med salt og pepper overalt, bind bena sammen og legg kyllingen med brystene opp i en leirgryte eller jerngryte som er stor nok. Del hvitløken opp i fedd (ikke skrell dem). Legg fedd, sitron og urter rundt om på kyllingen. Sett på lokket og sett gryta i kald ovn. Sett temperaturen på 150 grader. Bak den i tre timer eller til den er gjennomstekt (dersom du bruker et steketermometer så stikk det i låret på den tykkeste delen. Kyllingen er ferdig på 82 grader). Øs saftene som kommer ut over kyllingen omtrent hvert 45 minutt. Dersom skinnet fortsatt er litt blekt kan du fjerne lokket og sette temperaturen til 220 grader, eller bruke grillelementet og steke i ytterligere 20-30 minutter. Hold godt øye med den og ta den ut når den er gyllen. Legg kyllingen på et skjærebrett. Skjær løs stykkingsdelene og legg dem på et varmt serveringsfat (hell kokende vann over serveringsfatet og la det stå mens du deler opp kyllingen). Ha stekesjyen, urter og hvitløksfedd i et sausenebb og server straks med grønne bønner og potetmos.

Kanskje disse også frister?