Clotildes svinefilet med appelsin og rosmarin

Clotildes svinefilet med appelsin og rosmarin

Dette er Clotilde Dusouliers nydelige oppskrfit på svin indrefilet.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Del indrefileten i 3 eller 4 like stykker. Ha dem i en ildfast form som er stor nok til at alle får plass uten at de stables oppå hverandre. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og hell dem over kjøttet. Dekk til og sett i kjøleskapet minst en time og helt opp til fire timer - vend på kjøttet underveis.
Forvarm ovnen til 180 grader. Hell mesteparten av marinaden i en kjele, men la omtrent en spiseskje bli igjen i formen. Sett formen i ovnen (uten tildekking) og la den steke i 25 minutter, inntil kjøttet er gjennomstekt men ikke tørt (kjøttet skal være blekt i midten, bruker du steketermometer er du trygg om kjøttet er 70 grader).
Vend på kjøttet innimellom. Sett på grillelementet og stek i fem minutter - til kjøttet har en fin stekeskorpe. Mens kjøttet steker, ha pannen med marinaden på middels høy varme. La det koke, uten lokk, til det blir sirupsaktig. Rør innimellom (det blir omtrent en fjerdedel igjen).
Ta kjelen av varmen og rør inn crème fraîche (eller fløte). Når kjøttet er klart, ta ut kjøttet og legg det på en fjel. Ha sausen i den ildfaste formen og bland godt. Del opp kjøttet i gode, tykke skiver. Legg dem tilbake i formen og strø over salt og persille.
Server straks med kokte poteter eller potetmos og noen sauterte (stekte) gulrøtter.