Den store langpanna

Den store langpanna

En langpanne gir minst to middager.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
Hovedrett

Ingredienser

8 porsjoner

Slik gjør du det:

Dekk bunnen av en ildfast form (eller stekebrett) med et tynt lag olje.Del skrelte poteter i to og legg dem med snittflaten ned slik at det dekker hele bunnen. 
Skrell løken og skjær den i skiver. Ha dem i formen. Del squashen, aubergine og fennikel i skiver. Ha dem i formen. Legg kjøttet på toppen. Stikk to hele hvitløk (med skall) blant kjøttet og grønnsakene. Ha over litt olje. 
Stek i ovnen i minst to timer på 180 grader. Steker du lenger, for eksempel 4 timer, senk temperaturen til 150 grader og legg på folie dersom kjøttet begynner å bli for brunt. Ha over rosmarin, tørket eller frisk.
Bruker du kylling, kan du legge det på toppen etter en time. Det sammen med svinekjøtt. Ta en hvitløk og press ut innholdet (enklest med en potetpresse). Ha det sammen med fløten, pisk godt og varm opp. Smak til med salt og pepper.
Server kjøtt og grønnsaker med sausen.
Overraskelseskål
Rist pinjekjernene ørlite i en tørr stekepanne, til de får litt farge, men ikke blir svidd. (Pass på! De svir seg lett).
Dessert
Fjern skallet på appelsinene. Skjær dem i skiver og legger på tallerkener. Dryss over kanel og sukker.

Kanskje disse også frister?