Vegetarisk gulasjsuppe

Vegetarisk gulasjsuppe

Christopher Sjuve
30 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Skrell og hakk løk og hvit­løk. Skjær pap­ri­ka­en i små ter­nin­ger. Skrell og skjær po­te­te­ne i ter­nin­ger.
Fres grønn­sa­ke­ne i smør, til­sett Quorn-far­sen og la alt bli brunt. Bland i kryd­der­ne og la dem sur­re med en stund.
Til­sett to­mat­pu­ré, to­ma­ter, vann, bul­jong og po­te­ter.
Kok sup­pen un­der lokk ca. 20 mi­nut­ter. Smak til med salt og pep­per. Strø over hak­ket per­sil­le og ser­ver med en klatt crè­me fraîche.
Hva er Quorn?
I be­gyn­nel­sen av 1960-åre­ne var er­næ­rings­fy­sio­lo­ger og hel­se­eks­per­ter red­de for at den spåd­de be­folk­nings­øk­nin­gen skul­le lede til en glo­bal man­gel på mat og pro­tein. Mat­fors­ke­re be­gyn­te å lete et­ter nye pro­te­in­kil­der.

Kanskje disse også frister?