Mozzarellasalat med spekeskinke og pesto

Mozzarellasalat med spekeskinke og pesto

Lukk øynene og drøm deg til Italia!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie

Ingredienser

4 porsjoner

300 g

tomat

8 skiver

spekeskinke

Basilikumpesto

1 potte

basilikum

1 fedd

hvitløk

10 dråpe

tabasco

0.5 stk

lime

1 ts

salt

Slik gjør du det:

Salaten blir absolutt best når du bruker solmodne tomater. Her blander jeg røde og gule cherrytomater som jeg deler i to. Bruker du større tomater, skjærer du dem i litt tykke skiver.
Del opp mozzarellaen i mindre stykker. Bruk helst store, tynne skiver med god spekeskinke. Del hver skive opp i to eller tre deler. Fordel tomatene, mozzarellaen og spekeskinken på et serveringsfat.
Ha pinjekjernene til pestoen i en tørr stekepanne og stek/rist dem på litt over middels varme til de blir brunflekkete. Følg godt med slik at de ikke blir brent. Ha pinjekjernene, basilikumbladene og hvitløkfeddet i en food processor. Del opp parmesanen i mindre terninger før du har dem oppi blenderen. Kjør rundt til det har blitt most sammen.
Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens blenderen fremdeles går rundt. Smak til med tabasco, limesaft, salt og pepper.