Fisk med mint ertestuing

Fisk med mint ertestuing

Fish and Chips er en vanlig engelsk rett. Men har du noen gang smakt fisk, chips og mint erterstuing? Her er oppskriften.

Oppskrift av: Rachel Khoo
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Vask og tørk potetene. Skjær i tynne ca. 1 cm firkandede strimler på langs, la skallet være på.
Plasser de kuttede bitene i en stor kjele med kaldt vann. Kok opp vannet opp til kokepunktet og la det koke i ett minutt , før du fjerner vannet i gjennom et dørslag. De bør fortsatt være rå og fast å ta på dette punktet .
Ordne potetene på et stort skjærebrett kledd med kjøkkenpapir og tørk dem tørre. Jo tørrere de er, jo sprøere vil de være etter matlaging.
Ta et brett med bakepapir. Legg chipsene på og bland dem med olivenolje. Smak til med salt.
Juster chipsene på bakepapiret slik at de er spredt over ett lag . Stek i 20 minutter, sjekk dem etter 10 minutter og snu dem over så de brunes jevnt.
Majones for tartarsaus : Plasser eggeplommene i et stort glass eller en bolle av rustfritt stål satt på et fuktig kjøkkenhåndkle (dette vil stoppe bollen fra å skli) . Start med å vispe eggeplommene litt. Så tilsett oljen dråpe for dråpe før eggene begynner å tykne og bli blek i fargen.
Fortsett ved å sprute olje inn i blandingen til du har oppnådd den konsistensen du liker. Tilsett noen dråper hvitvinseddik eller sitronsaft og smak til med salt.
Hakk agurk, kapers, kjørvel, estragon og persille og rør det inn i majonesen.
Så lager du ertestuing. Fjern bladene og stilkene fra haugen med mynte . Zest sitronen.
Plasser erter , mynte stilkene, sitronskall og et par teskjeer med vann i pannen og dekk det. Kok i 5 minutter .
Fjern mynte stilkene. Legg ertene i en blender med mynteblader og yoghurten. Kjør blenderen et par ganger til du har en tykk puré. Krydre med salt , pepper og saften fra en sitron.
Krydre fiskefiletene med salt og pepper. Sett opp tre plater, en med mel, en med pisket egg og en med ris crispies. Dypp hver del av fisken i mel, deretter i egg og deretter trykker fast i ris crispies sånn at det legger seg godt og gjevnt på fisken.
Plasser en stor teflonpanne på en middels varme til oljen. Tilsett fiskefiletene. Stek i 3 minutter eller til de er gyllenbrune og snu og stek i ytterligere 3 minutter .
Serve grøtaktig erter med den crispy fisken, chips, tartarsaus og en kile av sitron eller en sprut av malteddik.

Kanskje disse også frister?