Beurre blanc

Beurre blanc

Dette er oppskriften som gjør det enkelt å lage beurre blanc.

Oppskrift av: Christopher Sjuve

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Du kan servere beurre blanc på vanlig måte, i en sauseskål. Men, om du er redd for at sausen skal bli for kald,kan du bruke en termos. I så fall begynner du med å fylle opp en termos med kokende vann for at den skal bli varm. 
Finhakk sjalottløken.Bruk en mellomstor kjele. Stek sjalottløken i noen minutter i litt smør uten at den tar farge.  Ha i hvitvin og hvitvinseddik. La det koke inn til det er 1/3 igjen.
Mens det koker, del opp smøret i terninger. Det er ikke nøye om de er like store.
Vanlig metode: Ta kjelen av platen. Bruk en visp til å vispe inn litt og litt av smøret. Server så kjapt du klarer.
Termosmetoden: Tøm ut det varme vannet. Ha i reduksjonen. Du kan sile ut løken om du vil.
Ha så i smøret, alt på en gang. Skru på lokket og rist så godt du klarer i noen sekunder.
Nå har du beurre blanc!