Gougère - ostebakkels

Gougère - ostebakkels

De er så morsomme å lage fordi du føler deg så flink når du er ferdig.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Bakverk

Ingredienser

2.5 dl

vann

80 g

smør

100 g

hvetemel

4 stk

egg

1 knivsodd

muskat

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 220 grader.
Kok opp vann og smør i en kjele. Hell i alt melet og rør rundt. Ha i muskat.
Rør inn ett og ett av eggene. Ikke knekk i flere egg før du har rørt hvert egg helt inn i deigen.
Riv osten og bland den inn.
Legg bakepapir på et bakebrett.
Bruk to spiseskjeer til å forme deigen. Dypp spiseskjeene i varmt vann og form så jevne boller du klarer. De skal være på størrelse med en liten golfball. De eser ut, så pass på at det er godt med plass rundt hver ball.
Du må steke dem i to omganger.
Senk temperaturen i ovnen til 200 grader. Stek dem i 20-25 minutter til de såvidt begynner å bli gylne.

Kanskje disse også frister?