Bløtkake til morsdag

Bløtkake til morsdag

Enkel og smakfull bløtkake som alle kan få til å lage.

Elin Vatnar Nilsen
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

8 porsjoner

4 stk

egg

100 g

sukker

100 g

hvetemel

2 ss

sukker

Bær etter ønske

Slik gjør du det:

Lag først sukkerbrød: Pisk egg og sukker til luftig og lys eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. Rør inn litt og litt av gangen, men pass på at du ikke rører for mye. Husk at du skal bevare så mye som mulig av den innpiskede luften. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å få ut av forma. Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i to eller tre. Pisk fløte til bløt krem, tilsett 2 ss sukker. Ha på rørte jordbær eller syltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig. (Knus 6-10 jordbær og tilsett 1-2 ss sukker). Legg på krem og skjær noen bær  i biter som blandes inn i kremen. Legg på den andre delen av kakebunnen og bruk resten av kremen til å stryke den opp.  Om du vil ha lettrøstede mandelflak på siden av kaken, dryss de utover en bakeplate og sett inn i ovnen (200 grader) ca. 5 minutter. Avkjøl godt før du bruker hånden og legger flakene inntil kake-kanten. Pynt kaken med bær, eller skriv på bokstaver og tegn hjerter med smeltet sjokolade. Jeg smelter sjokolade i små glass i 15 sekunder av gangen i mikro. (Du kan også smelte sjokolade over vannbad). Rør godt mellom hver gang, til den er flytende. Pass på at sjokoladen ikke blir for varm. 

Kanskje disse også frister?