Kyllingpai

Kyllingpai

Perfekt pai du kan lage til lunsj, middag eller kvelds.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

4 porsjoner

150 g

smør

200 g

hvetemel

2 ss

Vann (ca. mengde)

Fyll:

4 stk

Kyllingfileter

1 stk

løk

200 g

Frisk spinat

5 stk

egg

3 dl

melk

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

100 g

Revet hvitost, mozzarella eller annen smakfull ost

Slik gjør du det:

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen hvile kaldt i 30 min.
Trykk deigen ut i en smurt paiform og prikk bunnen med en gaffel. Stek i ovn ved 200° i ca. 15 min.
Del kyllingfiletene i passe biter, grovhakk løk og stek i middels varm panne med litt olje eller smør. Tilsett renset og vasket spinat og fres det til spinaten faller sammen. Fordel alt på den forstekte paibunnen.
Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper.
Dryss revet ost og pinjekjerner på toppen. Stek paien videre i ca. 25 min. til den er gyllenbrun.
Pynt med små tomater og server med en frisk salat.