Adam og Evas fristelse -

Adam og Evas fristelse

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Denne oppskriften er laget av Trond Moi, kjent fra Bølgen & Moi -restaurantene, der han regjerer sammen med vinekspert Toralf Bølgen. Karamellisert epleterte med basilikum-kanelsorbet og karamellflak. Lag sorbeten i god tid, gjerne kvelden i forveien. Kok opp vann, sukker og kanelstenger. Press i appelsinjuice. La laken trekke i noen minutter. Avkjøl. Kjør laken med basilikumblader til en grønn masse i food processoren. Frys den grønne massen i ismaskin eller bruk food processoren. Sett da hele bollen med kniven i i fryseren til massen begynner å stivne. Miks den sammen igjen. Gjenta prosessen flere ganger til isen blir lett og tykk som fin snø. La butterdeigen hvile på kjøkkenbenken en stund. Kjevl den til 3 mm tykke leiver. Skjær ut rundinger med en kaffeskål (tefat) som mal. Prikk med gaffel. Skrell eplene. Del dem i to. Skjær ut kjernehuset. Kutt eplene i båter (trekanter). Legg dem på deigen slik at den tykkeste delen på eplebåtene kommer ut mot kanten. Høvle på kaldt smør. Dryss på kanel og rikelig med sukker. Stek tertene i varmluftovn ved 200 °C eller i vanlig stekeovn ved 220 °C i 15-20 minutter, til de er gylne og karamelliserte. Ta kakene av stekeplaten med en gang, ellers vil kakene henge fast i sukkeret som har karamellisert seg på platen. Lag karamellflak til pynt: Dekk en stekeplate med aluminiumsfolie og spray med formfett. Dryss på et tynt lag med sukker. Smelt det under grillen til sukkeret er lys brunt. Avkjøl. Brekk av pene flak. Anrett tertene på tallerkener med en kule sorbet oppå. Stikk karamellflaket i isen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?