Adventskringle -

Adventskringle

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smør, tilsett melk og varm opp til blandingen er fingervarm. Løs opp gjæren i litt av den fingervarme væsken. Visp egg i resten av væsken og ha over i en arbeidsbolle sammen med den oppløste gjæren. Tilsett sukker, kardemomme, bakepulver og salt. Rør inn hvetemel og elt til en smidig ,ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted i ca 45 min. Rør sammen ingrediensene til fyllet. Elt den ferdig hevede deigen lett sammen og kjevle til et rektangel. Legg fyllet langsetter leiven og rull fast sammen. Form til en kringle på et stekebrett. Dekk med et klede og la kringlen etterheve i ca 30 min. Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandler/nøtter og perlesukker. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 °C i 20 -30 min. Avkjøl på rist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Bestas eplekringle