Akevittsorbet - Akevittsorbet er en nydelig dessert for julen. Julemat på sitt beste!
Foto: Erik Hannemann

Akevittsorbet

Akevittsorbet er en nydelig dessert for julen. Julemat på sitt beste!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

2 dl vann

1,5 dl sukker

1 dæsj akevitt

3 stk klementin

Annonse

Slik gjør du det:

Kok opp sukker i litt av vannet. Når det er løst opp, ha i resten av vannet. 

Klem i tre klementiner og ha i en dæsj akevitt. 

Kjør til sorbet i ismaksin. 

Eller: Ha væsken i en ildfast form. Sett den i frysen. Rør rundt med en gaffel omtrent hver halve time - sorbeten (granitaen) blir større og større, men det skjer ikke før helt mot slutten - når det er frossent. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Julevafler
fav Tid: 180 min
Kaffegranita
fav Tid: 45 min
Lammecarré