Almond Roca - Sjokolade, karamell, mandler. Trenger jeg å si mer?
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Almond Roca

Sjokolade, karamell, mandler. Trenger jeg å si mer?

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smør et bakebrett med matfett, spre et lag med mandler i skiver utover bunnen og sett det til side. Hold av cirka halvparten av mandlene – de skal drysses over toppen til slutt).

Hell sukker, smør og vanilje i en kjele. Sett platen på middels varme og finn fram en slikkepott eller en tresleiv.

Så gjelder det bare å røre og røre. Dette er superviktig! Rør til temperaturen blir 150°C.

Hell det over mandlene og spre alt utover. Dryss sjokoladeknappene over den varme karamellen med en gang. De smelter fort!

Fordel sjokoladen over hele karamellen ved hjelp av en slikkepott. Dryss litt havsalt på toppen sammen med resten av mandlene. La alt stå i kjøleskapet i cirka 2 timer.

For å få mange biter, slå den stive platen mot kjøkkenbenken.

Det er best å oppbevare den i en tett boks.

Håper dere ble fristet!

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.