Hopp til hovedinnhold
Alt i en form - rett i ovn

Alt i en form - rett i ovn

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Gryterett

Slik gjør du det:

Del store skiver i to og brun i smør i en panne. Skal ikke gjennomstekes. Skrell og del poteter og løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver. Legg poteter, grønnsaker og kjøtt i en ildfast panne. Bland sammen hermetisk tomater, finhakket hvitløk, knust buljongterning, salt, pepper og urtekrydder og hell over kjøtt og grønnsaker i formen. Væsken skal stå halvt opp på kjøtt og grønnsaker. Etterfyll om nødvendig med litt vann eller hvitvin. Legg på lokk eller dekk med aluminiumsfolie. Stek i varm stekeovn. Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen. Kokekjøtt fra forpart krever lenger tid i stekeovnen enn mørt kjøtt fra bakparten. 100 °C 6-7 timer, øk temperaturen til 225°C de siste 30 min før servering 125 °C 4-5 timer, til potetene er møre. 175 °C ca 2 timer 200 °C ca 1 ½ time Lokk eller aluminiumsfolie kan tas av mot slutten for å få en stekeskorpe på retten, øk temperaturen til 225 °C. Tips: Retten kan lages med rotgrønnsaker, som for eksempel poteter, løk, sellerirot/persillerot, gulrøtter, kålrot. Bruk kraft av iblandet litt hvitvin som væske. Bruk gjerne urtekrydder, men hvitløk kan ev sløyfes. Tips: Retten kan lages i en leirgryte med lokk. Legg alltid gryten i bløte 1 time før bruk (ny gryte natten over). Sett i stekeovn ved 200 °C i 3-4 timer. Brukes lavere temperatur, øk temperaturen til 225 °C 1 timer før servering. Server med brød eller flatbrød. Hvitløksmajones smaker godt til retten med tomater. Brukes rotgrønnsaker server med litt rømme og ev rørte tyttebær.