Amerikansk ostekake - Denne ostekaken har alt!
Foto: Foto: Leif Inge Bårdsen/matmonster.blogg.no

Amerikansk ostekake

Denne ostekaken har alt!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Bunn:

30 stk oreokjeks

6 ss smør

0,25 ts salt

Ostekrem:

900 g kremost

5 stk egg

300 g brunt sukker

300 g peanøttsmør

1,5 dl fløte

1 ts vaniljesukker

340 g mini reese`s peanut butter cups

Topping (sjokoladeganache):

1,5 dl fløte

300 g sjokolade

220 g reese`s minis

Annonse

Slik gjør du det:

Varm opp ovnen til 160 grader.

Ta bort den hvite kremen fra oreokjeksene. Knus kjeksene.

Rør inn smeltet smør og salt.

Bruk en springform på ca 22 cm.

Trykk ut kjeksmassen i formen og ca halvveis oppover kanten.

Stekes 10-12 minutt.

Avkjøles.

Pakk inn sidene og bunnen av formen med aluminium (pga vannbad)

Pisk opp kremosten. Ha i ett egg om gangen og rør godt. Skrap ned sidene i bollen for å få det godt blandet.

Når eggene er pisket inn. Ha så i brunt sukker, peanøttsmør, fløte og vaniljesukker.

Piskes til en jevn masse.

Rør så forsiktig inn grov hakket Reese`s mini.

Hell massen i formen.

Ha formen forsiktig i en større form/brett som skal fylles opp med vann. Den skal dekke ca. 3 cm på sidene av formen.

Stekes på 160 grader i 1 time og 15 min.

Slå så av ovnen og la ostekaken stå i ca 1 time til i ovnen!

Ta den så ut og avkjøl.

Når den er nok nedkjølt kan du ta den ut av formen.

Sett den i kjøleskapet.

Nå skal du begynne med toppingen, som heter noe så fint som sjokolade-ganache;)

Varm opp fløten helt til den nesten begynner å koke.

Ta fløten av platen og tilsett sjokoladen.

Rør.

La den avkjøle seg i ett par minutter.

Hell så toppingen over kaken. La den få renne over kanten av kaken også.

Strø så over grovhakket Reese`s minis.

Da er det bare å nyte ...

Oppskrift:

Matmonster.blogg.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.