Amerikansk panpizza med pepperoni

Amerikansk panpizza med pepperoni

Lag pizza med tykk bunn, stekt i panne, slik de lager den "over there".

Christopher Sjuve
120 minutter
Pizza

Ingredienser

4 porsjoner

20 g

gjær

1 ts

salt

2 ts

sukker

Pizzasaus

400 g

tomatboks

0.5 stk

liten løk

1 fedd

hvitløk

0.5 ts

salt

0.5 ts

sukker

0.25 ts

pepper

0.5 ts

oregano

0.5 ts

basilikum

Fyll

100 g

pepperoni

1 stk

rødløk

Slik gjør du det:

Rør ut gjær i vann. Ha væsken i en eltebolle og tilsett sukker, salt og olje. Bland mel og bakepulver, tilsett 2/3 av melet i deigen og elt med krok. Spe med mel til passe konsistens, ikke for tørr. Dryss på litt mel og la deigen heve i bollen under klede til dobbel størrelse (ca 40 min.). Saus: Kutt løk og hvitløk fint, og fres i oljen. Slå på knuste tomater, og kok inn til væsken er fordampet (ca 20 min.). Tilsett krydder og smak til. Avkjøles. Trykk deigen ut i en form som er smurt med olivenolje. Du kan bruke 2 paiformer (diameter ca 26 cm), 2 store stekepanner eller en langpanne. La bunnen etterheve litt i formen før pizzasaus, revet ost og og resten av fyllet legges på. Stek på ovnsplate i 3-4 min. på full styrke. Stek deretter ferdig i stekeovn ved 200°C med over- og undervarme i ca 20 min.

Kanskje disse også frister?