Amerikanske kulturmelkvafler - Prøv en ny og deilig vri på vaflene i helgen!
Foto: Manuela Kjeilen

Amerikanske kulturmelkvafler

Prøv en ny og deilig vri på vaflene i helgen!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
8 porsjoner

Amerikanske kulturmelkvafler

360 g hvetemel

125 g sukker

2 ss bakepulver

1 ts salt

600 ml kulturmelk

240 ml rasp- eller solsikkeolje

4 stk egg, separert

1 ts vanilje

1 stk sitron, revet skall

Sitron- og blåbærvafler

1 porsjon amerikanske kulturmelkvafler, grunnoppskrift

1 stk sitron, revet skall

100 g blåbær

Annonse

Slik gjør du det:

Rør sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en middels stor bolle.

Pisk sammen kulturmelk, olje, vanilje og eggeplommene i en annen bolle, og tilsett sitronskall.

Bland det samme med tørre ingredienser.

Visp sammen til en klumpfri røre, ikke visp for mye helt ok med litt klumper

Pisk eggehvitene i en middels stor bolle til du får et hvitt og halvstivt skum.

Bland det forsiktig sammen med de resterende ingrediensene.

 Vaffelrøren er klar!

For sitron- eller blåbærvafler

Tilsett blåbær og ekstra sitronskall om ønskelig.

Smelt smør i vaffeljernet (om det trengs, jeg gjør ikke det) og ha i litt vaffelrøre. 

Stek vaflene i varmt jern, med stort vaffeljern tar det ca 2-3 minutter per vaffel. 

 Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate.

*Vil du ha mindre søte vafler tilsetter du bare 45 g sukker i denne røren.

For å sette ditt eget preg på disse vaflene kan du tilsette hakkede nøtter eller sjokolade i den ferdige røren, eller bruke appelsinskall i stedet for sitronskall.

 

Jeg elsker å bruke ekte vanilje. Det er ikke lett å få tak i overalt, og du kan lage det selv, men det det er ganske dyrt. Du kan derfor erstatte det med ca. 1-2 ts vaniljesukker, etter smak.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.