Slik gjør du det:
Rør sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en middels stor bolle.
Pisk sammen kulturmelk, olje, vanilje og eggeplommene i en annen bolle, og tilsett sitronskall.
Bland det samme med tørre ingredienser.
Visp sammen til en klumpfri røre, ikke visp for mye helt ok med litt klumper
Pisk eggehvitene i en middels stor bolle til du får et hvitt og halvstivt skum.
Bland det forsiktig sammen med de resterende ingrediensene.
Vaffelrøren er klar!
For sitron- eller blåbærvafler
Tilsett blåbær og ekstra sitronskall om ønskelig.
Smelt smør i vaffeljernet (om det trengs, jeg gjør ikke det) og ha i litt vaffelrøre.
Stek vaflene i varmt jern, med stort vaffeljern tar det ca 2-3 minutter per vaffel.
Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate.
*Vil du ha mindre søte vafler tilsetter du bare 45 g sukker i denne røren.
For å sette ditt eget preg på disse vaflene kan du tilsette hakkede nøtter eller sjokolade i den ferdige røren, eller bruke appelsinskall i stedet for sitronskall.
Jeg elsker å bruke ekte vanilje. Det er ikke lett å få tak i overalt, og du kan lage det selv, men det det er ganske dyrt. Du kan derfor erstatte det med ca. 1-2 ts vaniljesukker, etter smak.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.