Andeconfit (confit de canard)

Andeconfit (confit de canard)

Andeconfit er mye enklere enn du tror. Du trenger bare tre ingredienser.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
240 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Dekk andelårene med salt. Sett dem i kjøleskapet natten over.
Børst bort saltet. Legg lårene i en ildfast form. Formen bør være liten og høy (så du slipper å bruke så mye fett).
Du kan smelte fettet først og helle det over lårene. Ellers kan du legge bitene i formen og passe på at det er nok når det smelter i ovnen.
Bruk helst et steketermometer. Sett ovnen på 80 grader. Andelårene skal bakes i ovnen på 80 grader. Bruk gjerne et steketermometer til å finjustere temperaturen (de fleste ovner er litt unøyaktige).
Andelårene blir gjennomstekt etter en times tid, men blir mørere jo lenger de bakes. Fire timer er ikke uvanlig og de kan gjerne stå i åtte timer.

Kanskje disse også frister?