Slik gjør du det:
Smelt smør i en kjele og varm melken i det smeltede smøret.
Smuldre gjæren og rør den ut i den varme melken.
Tilsett sukker og mel og elt til en smidig deig.
Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 min.
Del deigen i 24 like store emner og trill til runde boller.
Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett til heving i ca. 30 min.
Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 220° i 12–15 min. Avkjøl bollene på rist.
Denne deigen blir ganske løs, og det er grunnen til at disse bollene blir så saftige og gode. Men selvfølgelig skal det være så mye mel i deigen at bollene akkurat holder formen.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.