Appelsin-is sufflé

Appelsin-is sufflé

Se hvor lekkert du kan servere hjemmelaget appelsinis! Pynten er så enkelt som frosne appelsinskiver.

Christopher Sjuve
45 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Kle seks porsjonsformer med overheadark/aluminumsfolie, lengden på formen rundt og at dem går 3 cm over formkanten, fest med tape. Start med å lage appelsinsausen slik at den blir kald. Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok uten lokk til alt er kokt inn til tykk saus. Rør av og til. Kok sukker og vann i to minutter. Riv appelsinen og saft fra en halv appelsin, og sett tilside. Ha eggeplommer og appelsinskall i en bolle. Hell den varme sukkerlaken i eggeplommene i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Pisk videre til den er kaldt, lys og luftig. Pisk fløten til den danner myke topper. Vend alle ingrediensene forsiktig sammen. Ha litt av appelsinsausen i bunnen på hver form. Fyll formene slik at kremen går 1-2 cm over formen. Glatt over isen med en kniv. Sett dem i fryseren minst fire timer. Ta dem ut noen minutter før dem skal serveres. Fjern forsiktig papirremsene og pynt med fryste appelsinskiver, litt appelsinsaus og et lite mynteblad.