Appelsinkake - Denne myke kaken har en frisk smak av appelsin.
Foto: Svein Brimi

Appelsinkake

Denne myke kaken har en frisk smak av appelsin.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

400 g sukker

320 gl smør, romtemperert

4 stk egg

1 dl melk

0,5 dl appelsinjuice eller presset appelsin

1 stk appelsin, skallet av

320 g hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

50 g hakket mørk sjokolade

TOPPING

125 g smør

4 dl melis

2 ts vaniljesukker

0,5 dl appelsinsaft

100 g hvit kokesjokolade

1 stk appelsin, skallet av

Annonse

Slik gjør du det:

Rør sukker og smør til hvitt og porøst. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.

Tilsett væsken og appelsinskallet vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker.

Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen. 

Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 35 min. 

Ta ut kaken når den er gjennomstekt og dryss over varm sjokolade mens kaken er varm. 

Glasur: Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig. 

Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i glasuren sammen med appelsinskall. 

Pynt kaken med appelsinskiver før servering. 

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.