Slik gjør du det:
Bruk en zester (juliennejern) og skjær av skallet på en halv appelsin (Bruker du kniv, så pass på at ikke noe av det hvite kommer med). Skjær appelsinskallet opp i bittesmå biter.
Kok skallet i noen minutter i litt vann. Sil av.
Finhakk sjalottløken. Stek den gyllen i litt smør i en kjele. Ha i appelsinskallet.
Klem ut saften av begge appelsinene. Spar noen spiseskjeer, og ha resten i kjelen.
Ha i honning og la det koke seg inn i omtrent 5-6 minutter.
Ta kjelen av platen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Ha sausen over kokte eller stekte grønnsaker, gjerne endivesalat. Helt til slutt har du over den friske appelsinsausen du sparte.
Endivesalat
Del endivene i to på langs. Stek dem i litt smør på middels varme og ha på lokket, ca 5-6 minutter.
Legg på et fat og ha på appelsinsausen.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.