Aprikos- og valnøttbrød -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Aprikos- og valnøttbrød

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Grovhakk aprikosene og legg dem i bløt i varmt vann og honning i 10-15 min. Varm opp vann, yoghurt, olje og de utbløtte aprikosene, og varm til fingervarmt. Tilsett salt, gjær, mel og hakkede valnøtter. Arbeid sammen til en glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving 30-40 min. Ha deigen på melet bakebord, del i 3 like store emner og form til runde eller avlange brød. Legg på bakepapirkledt stekebrett, legg en bit bakepapir mellom hvert brød. Dekk til og etterhev i 45-50 min. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 °C i 30-40 min. For å teste om brødene er gjennomstekt, bank på dem, en hul lyd forteller at brødene er ferdig. Avkjøl på rist. Vil du ha myk skorpe, legg et klede over.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Go'morgengrøt