Aprikoskake - Denne aprikoskaka kommer du til å elske. Ikke er den vrien å lage heller.
Foto: Clotilde Dusoulier

Aprikoskake

Denne aprikoskaka kommer du til å elske. Ikke er den vrien å lage heller.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Dette holder til åtte personer

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 22 cm kakeform.

I en kjøkkenmaskin, kjør sammen mel, bakepulver og smør. Ha i sukker og bland igjen.

Ha i egg og melk. Kjør kort til det er jevnt blandet. Ikke kjør for lenge. Den skal bli tykk, men ikke tørr. Om den er for tykk kan du ha i litt mer melk.

Ha røren i kakeformen og spre den utover med en slikkepott. Del aprikosene i to og fjern steinen. Legg aprikosene på toppen, skinnsiden ned, i sirkelform.

I en liten bolle, bland sammen crème fraîche, sukker og egg. Bland med en gaffel. Heller over kaken.

Bak i 40 minutter til den er gyllen. Skru av ovnen, men la kaken hvile der i 10 minutter til.

Server den gjerne varm, i romtemperatur eller kald, med et lite dryss melis rett før servering.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Tarte tatin