Aprikoskake

Aprikoskake

Denne aprikoskaka kommer du til å elske. Ikke er den vrien å lage heller.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter

Ingredienser

8 porsjoner

225 g

hvetemel

1.5 ts

bakepulver

0.5 ts

salt

150 g

smør

100 g

sukker

1 stk

egg

1 ss

melk

500 g

aprikos

1 ss

sukker

1 stk

egg

Slik gjør du det:

Dette holder til åtte personer
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 22 cm kakeform.
I en kjøkkenmaskin, kjør sammen mel, bakepulver og smør. Ha i sukker og bland igjen.
Ha i egg og melk. Kjør kort til det er jevnt blandet. Ikke kjør for lenge. Den skal bli tykk, men ikke tørr. Om den er for tykk kan du ha i litt mer melk.
Ha røren i kakeformen og spre den utover med en slikkepott. Del aprikosene i to og fjern steinen. Legg aprikosene på toppen, skinnsiden ned, i sirkelform.
I en liten bolle, bland sammen crème fraîche, sukker og egg. Bland med en gaffel. Heller over kaken.
Bak i 40 minutter til den er gyllen. Skru av ovnen, men la kaken hvile der i 10 minutter til.
Server den gjerne varm, i romtemperatur eller kald, med et lite dryss melis rett før servering.

Kanskje disse også frister?