Arancione - Dette er en utfordring for alle som vil prøve seg på noe spennende og morsomt!
Foto: Erik Hannemann

Arancione

Dette er en utfordring for alle som vil prøve seg på noe spennende og morsomt!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Risen

Finhakk løken. Kok den i to minutter i vann (behold det varme vannet i kjelen). Ta ut løken med hullsleiv og stek den blank i olje i en dyp stekepanne.

Ha i risen og stek i noen minutter under omrøring. Ha i hvitvinen og fortsett å koke til væsken er borte. Ha i litt og litt av det kokende vannet. La det koke inn under omrøring. Bland safranen ut i litt vann til den blir skikkelig gul. Ha dette over risen og vend inn.

Når risen er ferdig kokt, riv parmesanen og vend den inn. La det bli kjølig.

Innmaten

Finhakk løken og kok den i noen minutter. Ta løken ut med hullsleiv og ha den i stekepanne med litt olje. Ha i finhakket gulrot og stek til løken er gyllen. Ha i kjøttdeig og del den helt opp i smått.

Ha i resten av ingrediensene og la det koke under lokk på lav varme i omtrent to timer. Etterfyll med vann om det trengs.

Fritering

Visp egget og blandinn melk og mel i en stor bolle. Ha brødkrum i en annen, stor bolle. Varm opp olje til 110 grader. 

Del osten i små terninger.

Lag en ball av risen. Den skal passe i hånden din, slik at du klarer å lage den fin, kompakt og rund. Åpne opp litt og ha litt ost og litt kjøttfarse. Lukk ballen (bruk eventuelt litt mer ris). Klem den slik at den blir god og kompakt - den må ikke falle fra hverandre under steking.

Ha den bollen med eggeblandingen og rull den raskt i griljermelet, slik at den dekkes helt.

Friter den i olje i 4-5 minutter, slik at den blir gjenomvarm og osten smelter, men unngå at den svies.

Servér gjerne med litt gul saus som lages av hvit saus med litt safran.

Kokk: Bonetta DellOglio

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Paella