Argentinske empanadas

Argentinske empanadas

Empanadas fra Argentina! Med et ørlite sting av Worchestershiresaus.

Christopher Sjuve

Ingredienser

Deig:

0.5 ts

salt

Fyll:

2 ss

olje

1 stk

løk

2 stang

stangselleri

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

2 ss

eddik

Slik gjør du det:

Steketemp: 200 grader Steketid: 15 minutter 1. Bland mel, smør og salt. Smuldre til du får en kornete deig. Rør inn det kalde vannet og kna deigen til den er smidig. Deigen kan eventuelt lages i en foodprocessor. Dekk deigen med plastfolie og sett den kjølig. La den ligge i minimum en time eller gjerne natten over. 2. Brun kjøttdeigen i to omganger på sterk varme i litt olje. Finhakk løk, oliven og stilkselleri og ha det i pannen med kjøttdeigen. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i cirka 20 minutter. Avkjøl litt. 3. Kjevle ut deigen til den er cirka 3 mm tykk. Legg over en liten rund frokosttallerken, skjær rundt kanten med kniv. Fordel 2 store spiseskjeer av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en smurt plate og pensle med egg. Gjenta til du har laget ca. 10 stk. 4. Lag et snitt på toppen av hver empanadas slik at dampen kommer ut. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter til de har fått en fin og gyllen farge. Tips 1: Lag gjerne empanadas dagen i forveien, sett kaldt, og stek rett før du skal servere dem. Husk å dekke til med plastfolie når de står kaldt. Tips 2: Lyse rosiner kan være godt å blande inn i fyllet, og er også vanlig i Argentina. La rosinene steke med i 2. omgang for kjøttdeigen.

Kanskje disse også frister?