Arne Brimis tytingkake -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Arne Brimis tytingkake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

6 stk egg

200 g sukker

100 g byggmel

100 g hvetemel

1 ts bakepulver

Fyll

500 g tyttebær

50 g sukker

2 ts vaniljesukker

9 dl kremfløte

3 ss sukker

Annonse

Slik gjør du det:

Rund form, 24 cm. Forvarm stekeovnen til 175 ºC. Visp egg og sukker til lys og lett eggedosis. Bland sammen mel og bakepulver og sikt i eggedosisen, vend lett om med en slikkepott. Fyll røren i en smurt springform og stek på nederste rille i stekeovnen i ca. 45 min. Avkjøl kaken på rist. Del i 3 lag. Fyll: Hold av ca. 1/3 av tyttebærene til pynt. Rør resten og smak til med sukker og vaniljesukker. Pisk fløten med sukker. Mos ca halve av de rørte tyttebærene gjennom en sikt, slik at den blir glatt og uten tyttebærskall og rør inn i kremen. Dynk kakebunnene med litt melk, 2-3 ss pr kakedel. Fordel krem og rørte tyttebær på hver bunn og legg bunnene på hverandre. Stryk litt rørte tyttebær på toppen og på sidene og dryss hele tyttebær på toppen. Fyll resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt langs sidene og på kanten.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Trollkrem
fav Tid: 10 min
Rørte tyttebær
fav Tid: 15 min
Spreke fjellpiker