Hopp til hovedinnhold
Asiatisk inspirert svineribbe

Asiatisk inspirert svineribbe

Oppskrift av: Eyvind Hellstrøm
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rut opp ribben og stek den i pannen med svorsiden ned til den blir gyllenbrun. Flytt stykket over i en stor ildfast form eller ovnspanne og kok ut stekepannen med risvinen og hvitvinen. Bland alle ingrediensene i pannen. Kok opp og ha dette over ribben i formen. Ovnen skal stå på 180 grader. Stek i cirka en time, snu kjøttet, fortsett nok en time og snu kjøttet igjen. Sil sjyen og øs den over kjøttet den siste halvtimen. Da blir ribben glansfull og lekker. Del opp ribben i skiver eller rektangler. Kok inn sjyen litt og øs som en saus over kjøttet til slutt. Server med rå grønnsaker i strimler, eller smørdampet spinat med en touch av hvitløk.

Kanskje disse også frister?