Aspargessuppe

Aspargessuppe

Det gjelder å få fram de gode smakene i aspagessen. Da er aspargessuppe en fin mulighet.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
Suppe

Ingredienser

2 porsjoner

Slik gjør du det:

Grovhakk sjalottløken. Stek den gyllen i en kjele. Knus hvitløkfeddet og stek i ett minutt (uten at det svir seg).
Grovhakk asparges og ha dem i kjelen. Ha i vin (eventuelt), kyllingbuljong og vann. Ha i nok vann til å koke aspargessen. Juster mengden etter hvor tykk du vil ha suppa. Kok aspargessen mør.
Kjør det glatt med stavmikser.
Ha i fløte. Kok i fem minutter og smak til med salt og pepper. Spe eventuelt med vann for å få den konsistensen du vil ha.
Servér med en klatt rømme i hver tallerken og litt balsamicoeddik.

Kanskje disse også frister?