Auberginer med kjøttfyll -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Auberginer med kjøttfyll

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skyll auberginene. Skjær bort de grønne bladene rundt stilkfestet. Skrell auberginene på langs i et stripemønster, bruk potetskreller. Del auberginene i to på langs. Skjær et lang dypt snitt i hver av de skrelte stripene, slik at det blir en lomme. Varm stekeovn til 180 °C. Varm halve av olivenoljen i en stekepanne og stek auberginene rundt på alle kanter. Ta dem opp og legg dem i et ildfast fat med snittflaten ned. Skrell og finhakk løk. Skold 4/5 av tomatene (i kokende vann) trekk av skinnet, ta ut innmaten og hakk kjøttet. Skyll av resten av tomatene og skjær i skiver. Varm resten av oljen i stekepannen til den er skikkelig varm, tilsett kjøttdeigen og stek den under omrøring til all væske har fordampet. Tilsett hakket løk og stek til løken er myk og blank. Tilsett tomatpuré og de hakkede tomatene og la alt steke i ca 2 min. Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket persille. Legg kjøttfyllet i "lommene" og legg resten av kjøttfyllet over. Legg på tomatskiver og halve chili (delt på langs og frøene skrapet bort). Hell vann i formen og litt olivenolje over kjøttfyll og auberginer. Bak i varm stekeovn på midterste rille i 30-40 min. Server med ris og en grønn salat.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Moussaka
fav Tid: 90 min
Klassisk moussaka