Auberginer med super hvitløksdressing
Auberginer har aldri vært bedre.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
12 fedd
hvitløk1 ts
dijonsennep1 stk
sitron, saften av den2 dl
olivenolje2 stk
aubergine25 stk
basilikumbladSlik gjør du det:
Skrell hvitløkfeddene.
Kok hvitløkfeddene i to, tre minutter. Sil av vannet. Kok dem opp i nytt vann og kok til de er møre, omtrent 5-10 minutter.
Kjør hvitløken med en stavmikser med sennep og sitronsaft. Kjør inn olivenoljen, litt og litt.
Det er litt mer dressing enn du trenger, men den holder seg godt i kjøleskapet, opptil tre uker.
Del auberginene i skiver på omtrent en centimeter. Pensle dem med litt olje. Stek auberginene på høy varme i en grillpanne eller vanlig stekepanne. De skal bli gylne og gjennomstekte.
Legg dem på et fat og ha over så mye dressing du vil. Ha over nykvernet pepper, salt og basilikumblader.
Server til kjøtt eller fisk, eller spis det som en liten rett med brød til.
Oppskriften er tilpasset fra boken "Roast Chicken and other Stories" av Simon Hopkinson.