Auberginesalat - Denne salaten er både annerledes og spennende. Den er et godt tilbehør til all grillet og stekt mat.
Foto: Astrid Hals

Auberginesalat

Denne salaten er både annerledes og spennende. Den er et godt tilbehør til all grillet og stekt mat.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

1 stk stor aubergine

1 stk liten rødløk

2 stk tomat

3 ss hakket blad persille

2 fedd hvitløk

1 stk sitron

1,5 dl olivenolje

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Annonse

Slik gjør du det:

1. Skjær auberginen i to på langs og strø på salt og la dette stå 5 minutter. Fuktighet og bitterstoffer trekkes ut på denne måten. Tørk vekk med papir. 2. Smør snittflaten på auberginen med litt olje og grill med snittflaten ned i 10-15 minutter. Auberginen skal bli god og myk og skikkelig svidd. 3. Finkutt tomatene og rødløken og bland dette i en bolle med persille, sitronsaft og olivenolje. 4. Skrap ut kjøttet på auberginen og finkutt dette og ha det i bollen. Bland alt og smak til med salt og pepper. 

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.