Autentisk bolognese - Det finnes et utall varianter av oppskrifter på bolognese-saus. Denne er kanskje det nærmeste vi kommer det autentiske.
Foto: Colourbox

Autentisk bolognese

Det finnes et utall varianter av oppskrifter på bolognese-saus. Denne er kanskje det nærmeste vi kommer det autentiske.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 130 grader. Finhakk bacon, løk, gulrot og stangselleri.

Smelt smøret i en kasserolle. Stek baconet til det begynner å få farge. Ha så i løk, gulrot og stanselleri og stek dette til det begynner å mykne. Ha så i kjøttdeigen og stek den til den har fått god farge. Bruk en slikkepott eller tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen i mindre biter underveis. Hell så på melk og la den koke nesten helt inn. Ha så i hvitvin og tomater. Bruk gjerne tomater av typen passata eller polpa. Gi det hele et oppkok.

Sett kasserollen inn i stekeovnen med lokk på og la det putre i tre timer. Sjekk innimellom at det ikke koker inn og blir for tørt. Da kan du ha på en skvett kokende vann. Når sausen er ferdig, smak til med salt og nykvernet pepper.

Server med tagliatelle som du koker al dente og så vender inn i sausen. Anrett i dype tallerkener og riv over parmesan.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Pasta bolognese