Avkokt torsk

Avkokt torsk

Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Hvor mange måter vi enn tilbereder torsk på, kommer vi aldri bort fra den tradisjonelle avkokte torsken. Torsk til koking må ikke være så liten at skivene blir for små, men heller ikke så stor at fiskekjøttet er grovt og trevlet. En fisk på omkring 3 kg er ideelt. Rundrens fisken og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver, litt tykkere ned mot halen. Skrubb fisken godt ren inne ved benet. Bruk fiskebørste. Legg fiskeskivene i kaldt, helst rennende vann, et par timer før koking. Da »krøller» fisken seg når den kokes. Kok opp vann med salt og eddik, legg fiskestykkene i, skru ned varmen så fisken bare trekker like under kokepunktet. Beregn ca. 7 minutter koketid. Ta fisken opp og anrett den på varme tallerkener med det gode tilbehøret. Smelt smøret i så god tid at det får stå så de faste stoffene synker til bunns. Bruk bare det klare smørfettet. Rør inn persille. Hodet på hel fisk bør kokes for seg, da det trenger lengre tid, 12-15 minutter.

Kanskje disse også frister?