Hopp til hovedinnhold
Bæsjekake

Bæsjekake

Italienernes motstykke til våre sjokoladeboller heter sjokoladesalami. Men er man i tiss- og bæsjalderen, likner den noe helt annet!

Oppskrift av: Camilla Tubertini
90 minutter
Kake

Ingredienser

Slik gjør du det:

1. Smelt smøret 2. Legg kjeksen i doble plastposer, og brekk den i biter på størrelse med cornflakes. 3. Pisk eggeplommene og sukkeret godt. 4. Tilsett det smeltede smøret og kakaoen. Rør om til alt er godt blandet. 5. Hell kjeksbitene i blandingen. Kna alt godt sammen med hendene. 6. Form massen slik du vil ? om det blir en kukake eller dinosaurbæsk bestemmer du selv? Dekk med plastfolie, og sett kaken i fryseren i en halv time før servering. Hvis du lager kaken så lang tid i forveien at den blir gjennomfryst, kan du ta den ut noen timer før servering så den rekker å tine. Kaken kan oppbevares i kjøleskap i noen dager. 7. Ved servering skjærer du kaken i skiver.