Baba au rhum (kake) - Dette er en fransk klassiker som bare de heldige har fått smake. Nå har du også sjansen.
Foto: Erik Hannemann

Baba au rhum (kake)

Dette er en fransk klassiker som bare de heldige har fått smake. Nå har du også sjansen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Deig

Bland gjær, mel, sukker, salt og melk i en bolle (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Bland godt. Ha i smeltet smør og bland inn eggene. Sett til heving i ca 30 minutter. Elt deigen igjen. Ha den i en smurt langpanne. Dekk med folie og la den heve til dobbel størrelse igjen, ca 30 minutter. Del opp deigen i stykker som passer til formene du vil steke i (vanlig muffinsformer er bra, mindre muffinsformer er bedre). Stek dem på 190 garder i ovnen i ca 8-12 minutter (avhengig av størreles på formene). 10 minutter er på vanlige muffinsformer er vanlig.

Sirup

Ha rom, sukker og vann i en liten kjele. Varm opp til sukkeret smelter og la det koke til sirupen tykner litt. La kakene avkjøle seg litt (de skal fortsatt være litt varme). Stikk mange, lange hull med en strikkepinne eller grillspyd. Heller over litt og litt av sirupen. Kaken absorberer utrolig mye - men la den bare få litt av gangen. Server gjerne med pisket krem eller is - eller som de er.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Bagels