Bacalao de Kristiansund -

Gryterett

Bacalao de Kristiansund

8 porsjoner
Dette trenger du:

1 kg klippfisk, utvannet og renset

2 kg poteter

5 dl olivenolje

500 g soltørkede tomater

8 stk bakt paprika, flådd og strimlet

4 stk kajennepepper (piri- piri)

4 fedd hvitløk

3 stk stor løk i skiver

  sorte oliven til servering

Slik gjør du det:

All Klippfisk må vannes ut før bruk: I rennende vann, 24 timer pr. cm. tykkelse på fisken.
Om du ikke kan legge den i rennende vann: Settes kaldt (4 grader) i beholder med lokk, skift vann 2 ganger i døgnet og la vanne ut en dag ekstra i forhold til å ligge i rennende vann.
Dersom fisken skal stekes eller grilles bør den også få en ekstra dag i vann.
Hell olje i gryten, varm opp. Tilsett hvitløk og spansk pepper. La smaken trekke ut i oljen uten at hvitløken blir brent. Legg lag på lag med:
Løkringer
Potet
Klippfisk
Soltørkede tomater
Paprika
Fortsett med nye lag til gryten er full. Det skal ikke tilsettes annen væske enn olivenoljen. La trekke i 3 - 4 timer. Server rykende varm med sorte oliven.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 1440 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Gikk med kontaktlinser i seks måneder - amøber spiste i stykker øynene

Skrekkbildene gir linsebrukere over hele verden frysninger nedover ryggen.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK