Bacalao -

Hovedrett

Bacalao

Dette trenger du til 4 porsjoner

500 g skinn- og benfriklippfisk

750 g løk

750 g poteter

1 stk paprika, rød

2,5 dl olivenolje

3 ss tomatpuré

1 bokser hakkedetomater

1,5 stk tørketchilipepper

Slik gjør du det:

Vann ut klippfisken i 24 timer. Bytt vann et par ganger. Skrell og skjær løk og poteter i tynne skiver. Rens og skjær paprika i strimler. Hell halvparten av olje i et rommelig kokekar. Legg lagvis poteter, løk og klippfisk. Rør sammen tomatpuré, hakkede tomater (med laken), smuldret spansk pepper og resten av oljen og hell det mellom lagene. Legg på paprikastrimler. Kok bacalao under lokk i ca. 45 minutter. Bacalao kan også tilberedes i ovn, ved 200° i ca. 1,5 timer. Tips: I stedet for tomatpuré kan du mose soltørkede tomater, som gir kraftig smak.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Les mer

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

Les mer

Med feil sko får ungene kalde og våte føtter

Vi har testet ni vintersko for barn.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK