Bacalao -

Hovedrett

Bacalao

4 porsjoner
Dette trenger du:

500 g skinn- og benfri klippfisk

750 g løk

750 g poteter

1 stk paprika, rød

2,5 dl olivenolje

3 ss tomatpuré

1 bokser hakkede tomater

1,5 stk tørket chilipepper

Slik gjør du det:

Vann ut klippfisken i 24 timer. Bytt vann et par ganger.
Skrell og skjær løk og poteter i tynne skiver. Rens og skjær paprika i strimler.
Hell halvparten av olje i et rommelig kokekar. Legg lagvis poteter, løk og klippfisk. Rør sammen tomatpuré, hakkede tomater (med laken), smuldret spansk pepper og resten av oljen og hell det mellom lagene. Legg på paprikastrimler.
Kok bacalao under lokk i ca. 45 minutter.
Bacalao kan også tilberedes i ovn, ved 200° i ca. 1,5 timer.
Tips: I stedet for tomatpuré kan du mose soltørkede tomater, som gir kraftig smak.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

Les mer

Elin (59) og Tor Olav (67) kjøpte bobil for å få frihet

– Vi er så godt som aldri på campingplasser. Vi er hele tiden på farta.

Vi Menn |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK