Bacalao - Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

Hovedrett

foto: Erik Hannemann

Bacalao

Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

8 porsjoner
Dette trenger du:

600 g klippfisk, tørket - eller 2 kilo utvannet klippfisk

1 kg løk

1 kg poteter

2 stk tørkede chili (valgfritt)

3 bokser tomat

10 stk pepperkorn

1 stk hvitløk

2 stk laurbærblad

20 stk oliven, sorte

200 g syltet paprika (kjøpes på glass i de fleste butikker)

2 dl olivenolje

Slik gjør du det:

Vann ut klippfisken over natten (legg den i en stor bolle med vann).

Skjær opp klippfisken i skiver, ca 2 cm tykke. Skrell poteter og løk og skjær opp i skiver, omtrent like tykke.

Legg fisk, poteter, løk og syltet paprika lagvis i en stor kjele. Del hvitløken i to på tvers. Legg den i gryta (uten å skrelle den) sammen med pepper, laurbær, chili, oliven, tomater og olivenolje.

La det koke ca én time. Ferdig!

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 1440 min

Tid: 45 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

Les mer

Her fyller du Europas billigste drivstoff

Norge er, kanskje ikke uventet, dyrest i klassen.

Les mer

Tre stylister forteller hva de elsker å gå med på fest

Ingenting å ha på deg? Sjekk dette.

Det Nye |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK