Bacalao - Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

Hovedrett

foto: Erik Hannemann

Bacalao

Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

8 porsjoner
Dette trenger du:

600 g klippfisk, tørket - eller 2 kilo utvannet klippfisk

1 kg løk

1 kg poteter

2 stk tørkede chili (valgfritt)

3 bokser tomat

10 stk pepperkorn

1 stk hvitløk

2 stk laurbærblad

20 stk oliven, sorte

200 g syltet paprika (kjøpes på glass i de fleste butikker)

2 dl olivenolje

Slik gjør du det:

Vann ut klippfisken over natten (legg den i en stor bolle med vann).

Skjær opp klippfisken i skiver, ca 2 cm tykke. Skrell poteter og løk og skjær opp i skiver, omtrent like tykke.

Legg fisk, poteter, løk og syltet paprika lagvis i en stor kjele. Del hvitløken i to på tvers. Legg den i gryta (uten å skrelle den) sammen med pepper, laurbær, chili, oliven, tomater og olivenolje.

La det koke ca én time. Ferdig!

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 1440 min

Tid: 45 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Drikken du ikke tror du vil like

Men, som du garantert vil elske. Du blander øl og...?

Les mer

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

Shape-Up |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK