Hopp til hovedinnhold
Bakt pasta

Bakt pasta

Oppskrift av: Paul Løwe
120 minutter
Pasta

Ingredienser

6 porsjoner

Slik gjør du det:

Varm oljen i en kjele. Fres hvitløken til den blir myk. Ha i tomatene. Smak til med salt, pepper og litt sukker. La sausen småkoke uten lokk i ca 30 minutter til den tykner. Sett sausen til side. Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet. Spe med melken. Rør til sausen koker opp og la den småkoke i ca 5 minutter. Spe med mer melk hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og muskat. Kok pastaplatene i godt saltet vann. Sil av vannet. Legg pastaplatene utover et godt oppvridd håndkle. Smør en springform som er ca 25 cm i diameter. Legg et lag med pastaplater i bunnen av formen. Øs først i litt av den hvite sausen og legg så på et lag tomatsaus. Dryss over litt parmesan. Legg alle ingrediensene lagvis i 5-6 lag. Avslutt med hvit saus og tomatsaus. Dryss resten av parmesanen over. Stek pastaretten ved 180 °C i ca 50-60 minutter, til skorpen er gyllen. Skjær pastaretten i stykker på samme måte som lasagne. Server brød og en god salat til.

Kanskje disse også frister?